Utazás

6 elképesztő fotó a párizsi árvízről, amit látnod kell

Még mindig emelkedik a Szajna vízszintje Párizsban, hétfőre virradó éjjel várják a tetőzést. Ijesztő felvételek következnek.

A Szajna vízszintjének emelkedése vasárnap is folytatódott Párizsban, ahol hétfőre virradó éjjel várják a tetőzést, de az végül nem fogja elérni a 6 métert. Az ár levonulása várhatóan nagyon lassú lesz, így akár hetekig is eltarthat, amíg teljesen helyreáll az élet a francia fővárosban.

A hatóságok szerint a Párizst átszelő folyó, amelynek partján találhatók a legjelentősebb múzeumok és kulturális intézmények, 5,9 méteren fog tetőzni, ez négy méterrel magasabb az átlagos szintnél, de elmarad a 2016. júniusi 6,1 métertől, illetve az 1910-es rekordtól, amikor is 8,62 méteren tetőzött a Szajna, és kilépve a medréből, elárasztotta a teljes belvárost.

A hajóközlekedés és a gyorsvasút hálózat, az egyik legforgalmasabb tömegközlekedési útvonal, szerda óta átmenetileg szünetel a fővárosban.

A part menti fáknak csak a felső ágai látszanak ki a vízből, és az útjelző táblák is vízben úsznak.

Az áradásnak nincsenek áldozatai, sem sérültjei. A kárfelmérés megkezdődött.

A csaknem egy hónapja tartó folyamatos esőzés és az enyhe időjárás miatti gyors hóolvadás következtében az áradás Franciaország több régióját is érintette.

A francia meteorológiai szolgálat szerint az elmúlt száz évben az idei január volt az egyik legcsapadékosabb, de az előrejelzések szerint a következő hetekben már nem várható jelentős esőzés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top