Utazás

Veronai busztragédia: még mindig nem kapott mindenki kártérítést

Egy évvel a tragédia után még mindig nem zárult le a magyarországi nyomozás, és az érintettek egy része továbbra is a biztosítóval viaskodik.

Szombaton lesz egy éve, hogy megtörtént a veronai buszbaleset. A Napi.hu azt írja, hogy a tragédia áldozatainak és a sérülteknek csak egy része jutott hozzá a neki járó kártérítéshez.

Ez az elhunytak esetében csupán néhány millió forint, míg a maradandó sérülést elszenvedők az egyszeri sérelemdíj mellett élethosszig tartó járadékot is kapnak. Utóbbi összege értelemszerűen nagyobb.

A lap úgy tudja, sokan feladták a küzdelmet, és megállapodtak a Groupama Biztosítóval, néhányan pedig az elhúzódó egyezkedések miatt az olaszországi kárrendezést választották. Ha Olaszországban megítélnek nekik kártérítést, akkor az összeget a Groupamának kell kifizetnie.

A Magyar Biztosítók Szövetsége korábban azt közölte, hogy a biztosító az ilyenkor szokásos, a bírói gyakorlatban legmagasabb összeget fizette és fizeti ki, ami nagyjából 1,6 milliárd forint balesetenként.

A Napi azt is írja, hogy az ügyben hallgatásba burkolózik a biztosító, a buszt üzemeltető Pizolit Kft. és a Klebersberg Központ, nem hajlandók semmi érdemlegeset közölni. Pedig utóbbinak kellene állnia az 1,6 milliárdos felső határ feletti kártérítési összeget.

A veronai buszbalesetben 17-en haltak meg, köztük 11 diák. A tragédia után Olaszországban és Magyarországon is nyomozás indult. A magyar rendőrség még mindig nyomoz, az olasz hatóságok viszont már lezárták a nyomozást, várhatóan két hónapon belül vádat emelhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top