Utazás

Rendőrbe kötött bele a részeg brit a Liszt Ferenc repülőtéren, nem kellett volna – videó

Egy részeg britet kellett őrizetbe venniük a Liszt Ferenc repülőtéren szolgálatot teljesítő rendőröknek, akikre rá is támadt a randalírozó férfi. Az esetről videófelvétel is készült.

Egy üzlet biztonsági kamerája rögzítette, ahogyan egy részeg férfi beleköt a rendőrökbe, majd az egyenruhások a földre viszik és ártalmatlanítják.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a brit férfi az egyik ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított a Liszt Ferenc repülőtér területén, a dolgozók egy civil ruhás rendőr alezredestől kértek segítséget, aki épp a repülőtér területén tartózkodott.

Az alezredes épp igazolni akarta magát a részeg brit férfi előtt, aki ezt nem várta meg, hanem nagy erővel fejen ütötte a rendőrt, amitől mindketten a földre kerültek, majd dulakodni kezdtek egymással. Ezt meglátta a Készenléti Rendőrség közelben szolgálatot teljesítő két törzsőrmestere is, akik odasiettek, és megbilincselték a részeg britet, ám egyiküket az intézkedés alatt a férfi mellkason ütötte, illetve a bilincselés után még hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

Videón a részeg brit férfi ártalmatlanítása

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a fentiek alapján a férfit két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban eredményesen bíróság elé állította.

A részeg brit férfit jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság, de a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, mellékbüntetésként pedig egy évre az országból is kitiltották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top