nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Döbbenet: decemberben 6 percig sütött a nap Moszkvában

Döbbenet: decemberben 6 percig sütött a nap Moszkvában

Még Moszkvában is rekordnak számít, hogy decemberben összesen hat percet sütött a nap a városban, ezzel párhuzamosan egyre többen kerestek fel szakembert depressziós tüneteik miatt.
NLCafé
f Ajánlom

A történelem mellett sokszor a statisztika bizonyítja legjobban, hogy milyen kemény is az orosz tél. Ékes példája ennek az a friss adat, amely az orosz főváros napsütéses óráinak számát összegezi: decemberben összesen 6 percet sütött a nap Moszkvában.

Igaz, hogy az év utolsó hónapja nem a legnapsütésesebb időszak a fővárosban, átlagosan 18 órát(!) süt a nap egész decemberben, de a hat perc még a moszkvaiakat is megviselte. A háromszázhatvan másodpercnyi napsütés amellett, hogy negatív rekord, súlyos következményekkel is jár.

Hat percet sütött a nap egész decemberben

A New York Timesnak nyilatkozó szakemberek szerint ezen a télen még az év ezen időszakában szokásosnál is többen fordultak szakemberhez depressziós tünetekkel.

Moszkvában 2000-ben volt az eddig mért legsötétebb december, akkor összesen 3 órát sütött a nap, ami a 2017-es adathoz képest kiugró eredmény.

Megosztás Facebookon