Utazás

Bliccelő kutyákkal sem elnéző a BKK

Nemcsak emberek, hanem kutyák is előszeretettel bliccelnek a BKK járatain.

Emberre, kutyára egyaránt vonatkozik a szabály, hogy csak érvényes jeggyel vehet részt a budapesti tömegközlekedésben. S bár a kutya kisebb helyet foglal, mint egy ember, mégis ugyanannyiba kerül nekik a vonaljegy, mint a kétlábúaknak. Tavaly több tucat eb gazdáját bírságolták meg a BKK ellenőrei, mert a kis kedvenc jegy nélkül utazott.

A Pénzcentrum rákérdezett a közlekedési társaságnál, hogy egész pontosan hány kutyát értek bliccelésen tavaly, de nem kaptak pontos választ, ugyanis a bírságolásnál nem írják fel a papírra, hogy ember vagy állat bliccelt. Csak azt lehet tudni, hogy 44 bliccelő kutya gazdája utólag fizette be a bírságot a BKK Akácfa utcai irodájában.

A kutyáknak 5250 forintért lehet bérletet vásárolni a BKK járataira, ám kifejezetten kutyáknak szóló, kedvezményes áru vonaljegy nem létezik, ők is 350-ért – sofőrnél váltva 450 forintért – közlekednek.

A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top