Utazás

Átadták az M30-as gyorsforgalmi út újabb szakaszát

Tornyosnémeti és a magyar–szlovák határ között épült. A szlovák oldalon már elkészült a gyorsforgalmi út, így a magyar oldalról érkező autósok a szlovák autópályán haladhatnak Kassa felé.

Átadták kedden az M30-as gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a magyar–szlovák határ között megépült, 1,7 kilométer hosszúságú szakaszát.

Kamion az M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a magyar–szlovák határ közötti szakaszának felhajtóján (MTI Fotó: Vajda János)

A 2×2 sávos, leállósávval, középső elválasztó sávval megépített, óránként 110 kilométeres sebességre tervezett autóút a magyar–szlovák országhatáron csatlakozik a néhány évvel ezelőtt elkészült szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz, amely az országhatártól Kassáig vezet. A magyar oldalról érkező autósok így közvetlenül a szlovák autópályán haladhatnak tovább Kassa felé.

Kamion a szlovák–magyar határon az M30 gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és országhatár közötti szakaszán (MTI Fotó: Vajda János)

A beruházás még az idén folytatódik, ugyanis megkezdődik a Tornyosnémeti és Miskolc közötti, mintegy 70 kilométeres útszakasz megépítése is.

A nettó 4,379 milliárd forint értékű beruházás uniós forrás felhasználásával valósult meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top