Utazás

Ebben az étteremben munkával is lehet fizetni

Így azok is járhatnak étterembe, akiknek nem lenne rá pénzük.

Nemcsak pénzzel lehet fizetni a tokiói Mirai Shokudo étteremben, hanem munkával is. A munkát választók nappali vagy esti műszakban is dolgozhatnak az ételükért, nappal felszolgálás, illetve az asztalok rendben tartása a feladat, míg este mosogatni, takarítani kell. Egy étkezés 50 perc munkával fizethető ki.

Az étterem tulajdonosa és ötletgazdája Sekai Kobayashi, aki korábban programozóként dolgozott. Az előző munkahelyén egy receptoldalt is üzemeltettek és a cégnek jól felszerelt konyhája is volt, ahol a munkatársak főzhettek egymásnak. A kollégáinak mindig nagyon ízlett az étel, amit Kobayashi készített, a nő pedig ekkor döbbent rá, hogy valójában egy saját étteremre vágyik. Először egy vezető étteremláncnál és más vendéglátóhelyeken tanulta a szakmát, majd megnyitotta Mirai Shokudót.

Azzal, hogy az ételekért nem csak pénzzel fizethetnek a vendégek, az a célja, hogy olyan emberek számára is megteremtse a lehetőséget az éttermi étkezésre, akik másképp ezt nem engedhetnék meg maguknak. Mindemellett azokat is várja, akik másokkal szeretnének jót tenni, a munkával ugyanis nemcsak a saját ételüket fizethetik ki a vendégek, hanem beválthatják előre fizetett fogásokra szóló kuponokra is, melyeket aztán éhes, rászoruló emberek használhatnak fel.

A 33 éves nő nagyon boldog a karrierváltásával és másokat is arra bíztat, hogy ha nem szeretik, amit csinálnak, merjenek változtatni és másvalamibe kezdeni.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top