Utazás

Megalázó modorban szállította le a sofőr az amputált lábú nőt a troliról

A mopedes nő szerint megalázó stílusban szólította fel őt a szegedi troli sofőrje, hogy adja át a helyét egy babakocsis utasnak.

Többször is megesik a Szegeden mopeddel közlekedő Bodorné Fehér Gyöngyivel, hogy leszállítja őt a troli sofőrje. Az 53 éves, súlyosan mozgáskorlátozott, egyik lábát elvesztett asszony azt állítja, mindig ugyanaz a sofőr kéri őt, hogy szálljon le a járműről, ráadásul szerinte megalázó stílusban.

A Délmagyarnak Bodorné azt nyilatkozta, gyakran a többi utas veszi védelmébe őt. Volt olyan is, hogy az a babakocsis nő mondta, hogy inkább megvárja a következő trolit, aki miatt a sofőr leszállásra szólította fel Bodornét. A sofőrt ez sem hatotta meg.

mopedes nő (forrás: Paraj Zsuzsanna / YouTube)

Mopedes nő, illusztráció (forrás: Paraj Zsuzsanna / YouTube)

Jog szerint neki van igaza: a mopeddel közlekedő utasokat meg lehet kérni, hogy szálljanak le a buszról, ha nincs hely. Ráadásul a moped rögzíthetősége sincs megoldva. Ezt Bodorné is tudja, mint mondja, gyakran maga száll le helyhiány miatt, az esetek egy részében viszont szerinte elfért volna a buszon. 

A Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója is megszólal a cikkben, jelezve, hogy bár a sofőrnek volt igaza, az esetleges sértő hangnem miatt elnézést kér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top