Utazás

Kamera rögzítette, mégsem egyértelmű, gyalogosok közé hajtott-e a budapesti busz, vagy sem

Teljesen ellentmond egymásnak az utas panasza és a BKK válasza.

Az úttesten átszaladó fiatalok közé hajtott a 133E busz a megállóból kihajtva, néhányuknak szó szerint el kellett ugrania a jármű elől – erről számolt be a BKV-Figyelő blognak András.

A BKK-nak is elküldött panasza szerint a buszsofőr nem fékezett és nem is lassított, és bár a fiatalok szabálytalanul keltek át az úton, ijesztő volt az incidens.

A BKK azt válaszolta, kivizsgálták az ügyet, és megnézték a busz kamerafelvételeit is. Szerintük jól láthatóak a videón a szabálytalanul közlekedő személyek, a távolság pedig megfelelő a busz és a gyalogosok között. Ám az adott megálló üres volt, ezért a buszvezető nem állt meg. A sofőrt is megkérdezték, de nem emlékezett az esetre.

Mindez csak azért furcsa András szerint, mert ő éppen abban a megállóban szállt le a buszról, amelyben a BKK szerint a járat nem állt meg.

A blog megjegyzi azt is, hogy mivel a szolgáltatók csak a hatóságok kérésére adnak ki kamerafelvételeket, feljelentés nélkül még akkor is nehéz az igazság kiderítése, ha kamerák rögzítették az incidenst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top