Utazás

Megnyitott a Dubaj Keret kilátó, és elég pazar a látvány

Széles közönség előtt is megnyílt a Dubaj Keret, az a baromi nagy arany képkeret, ami egyszerre kilátó és túlzás.

Már júliusban megírtuk, hogy készül a Dubaj Keret (Dubai Frame), vagyis a két, 150 méter magas toronyból és az őket összekötő, 93 méter hosszú hídból álló aranyozott képkeret. Ez egyébként funkcionálisan kilátóként működik, ezenkívül meg keretbe foglalja a várost és nagyon látványos fotókat lehet vele csinálni az Instagramra, nem mintha ez Dubajban olyan nagyon nehéz lenne.

A tervek állítólag már 2008-ban megvoltak, de csak most adták át a monumentális építményt, amit óránként 200 látogató élvezhet. Az aranyozott keret éjszaka ki van világítva, nappal pedig rálátni az egész városra, a turistalátványosság máris rengeteg látogatót vonz.

De nem mindenki örül ennyire a Dubaj Keretnek – az eredeti építész például biztosan nincs oda az építményért, amiből állítása szerint igazságtalanul kizárták a munkafolyamat közben. Fernando Donis még pert is indított ellopott tervei miatt, amiért nem kapott jogos kreditet, és a Guardiennek azt is hozzátette, hogy ő sokkal kevesebb flancot rakott volna a keretre.

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top