Utazás

Hónapok óta él Bangkok repülőterén egy zimbabwei család

Lassan három hónapja él egy zimbabwei család Bangkok fő repülőterének egyik termináljában. Pont úgy, mint abban a hasonló című Tom Hanks filmben.

Közel negyed éve él Bangkok fő repülőterének termináljában egy négygyermekes zimbabwei család. A thai bevándorlási hivatal közlése szerint a család még májusban érkezett turistaként Thaiföldre, októberben akartak tovább utazni Kijev érintésével Spanyolországba. Távozáskor, a repülőtéren derült ki, hogy nincs vízumuk, viszont Thaiföldre már nem mehetnek (léphetnek) vissza, mert a turistavízumuk is lejárt.

A család azért nem utazik haza Zimbabwéba, mert hazatérvén üldöznék őket, ugyanis novemberben az országban rezsimváltás történt, és lemondatták az országot 37 éve vezető Robert Mugabét.

A négygyermekes családra azóta irányul nagyobb médiafigyelem, mióta az egyik reptéri dolgozó posztolt egy képet a Facebookra, ahogy karácsonyi ajándékot ad a gyerekeknek. A BBC úgy tudja, a család már az ENSZ Menekültügyi Ügynökségéhez is fordult segítségért, ahol dolgoznak az ügyük megoldásán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top