Utazás

Megbüntették a buszon, pedig lyukasztott

Hétezer forintra büntettek egy makói nőt egy helyi buszon Szegeden, pedig volt érvényes jegye. A busz ugyanis néhány megálló után már egy másik járatnak minősült, amiről le kellett volna szállni. Ezt a nő nem tudta, az ellenőrök pedig nem foglalkoztak azzal, hogy az utasnak esze ágában sem volt bliccelni. A busztársaság azt mondja, az embereik nem lehetnek méltányosak.

A nő azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy senki nem szólt neki, hogy a busz egy kerülő után már egy másik járatként folytatja az útját. Őt mégis megbírságolták hétezer forinttal, mert az a jegy, amivel felszállt, a másik járatra már nem volt érvényes. A nő nem szegedi, így nem tudta, hogy a busz milyen útvonalon közlekedik. 

A Délmagyar.hu az üggyel kapcsolatban megkereste a busztársaságot, ahol azt mondták, hogy a jegy az adott vonal felszállási helyétől a végállomásig, egyszeri utazásra érvényes.

A Tények által megkérdezett ügyvéd szerint nem volt igazságos az idős nőre kiszabott büntetés, az ellenőröknek méltányosságot kellett volna gyakorolniuk az utassal szemben, de a busztársaság tájékoztatása alapján az ellenőrök nem rendelkeznek méltányossági jogkörrel. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top