Utazás

Időjárás: több megyét már nem csak hó fenyeget szerdán

A meteorológiai előrejelzése szerint holnap nemcsak hó eshet, hanem gyenge ónós eső is hullhat az ország több pontján.

Szerdán az Északi-középhegység északi és nyugati részein, illetve a Dunántúl északkeleti régióiban a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, ezeken a területeken nagyjából 5 centiméter hó hullhat – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A havazás főként Nógrád és Heves megyét, Pest megye északi részét – kiemelten a Dunakanyar területét – valamint Komárom megyét érinti.

Napközben a csapadékzóna leginkább a dunántúli körzeteket érinti, majd estig a Tisza vonaláig halad, jellemzően eső formájában. Az intenzív csapadékhullás folytán a Dunántúl délnyugati részén 15 milliméter csapadék várható.

Az éjszaka folyamán az északi megyékben – elsősorban Komárom, Nógrád megyékben és Pest megy északi részén – átmeneti jelleggel gyenge ónos eső is előfordulhat. A várt csapadékmennyiség legfeljebb néhány tizedmilliméter lehet. A nyugati határ közelében néhol ónos szitálás is előfordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top