Utazás

Magyar orvosnő mentett életet egy Lufthansa-járaton

Nagy szerencséje volt annak a kínai férfinak, aki pont azon a járaton lett rosszul, amelyiken Rádi Katalin orvos is utazott. Az életét köszönheti neki.

Rádi Katalin épp alváshoz készülődött a Lufthansa Frankfurt–Sanghaj járatán, amikor a kapitány feltette a kérdést a hangosbeszélőn: Van önök között orvos? Katalin egyből jelentkezett, és pár perc múlva megmentette egy férfi életét.

Katalin évek óta egy Nürnberg melletti kisvárosban dolgozik orvosként, így nem volt számára kérdés, hogy jelentkezik a kapitány felhívására.

„Odavezettek a kínai férfihez, akit addigra egy óriási hányás után eszméletlen állapotban kihúztak az ülések közötti folyosóra. A lábát felpolcolták, nem volt pulzusa, keringése, nem lélegzett, úgyhogy egy másik német sebésszel, aki szintén jelentkezett a kapitány felhívására, elkezdtük az újraélesztést” – mesélte az Indexnek a doktornő.

A reanimáció sikeres volt, a kínai férfit szívmasszázzsal és oxigénballonnal egy percen át élesztették újra, de az újraélesztés utáni tünetekből látszott, hogy valami neurológiai problémáról, agyvérzésről, stroke-ról lehet szó. 

A kapitány végül az orvosok javaslatára úgy döntött, hogy megszakítja az utat, és kényszerleszállást hajt végre ott, ahol éppen repültek, Szibériában. A gép végül Novoszibirszkben szállt le, az orosz mentősök elvitték az addigra stabilizált állapotba hozott kínai férfit, illetve a feleségét is.

A repülőgép végül háromórás jégtelenítés után folytathatta útját Sanghaj felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top