Utazás

Ezek lesznek 2018 legnépszerűbb utazási célpontjai

Ha már most a jövő évi nyaralásod tervezed, szemezgess a legnépszerűbb helyek közül.

Nincs is jobb dolog ebben a zord, késő őszi időben, mint arra gondolni, hogy milyen lenne most valami melegebb, egzotikusabb helyen lébecolni. Szerencsére megérkezett a legnépszerűbb jövő évi  utazási célpontok listája, így van miből szemezgetni.

Patagónia, Chile

A gyönyörű hegyektől és gleccserektől kezdve a tavakon és folyókon át a Torres del Paine Nemzeti Park szépségeiig minden hívogató most számunkra. Nem csoda, hogy a Lonely Planet ezt a helyet nevezte meg első számú meglátogatandó országának 2018-ban.

Minneapolis, Minnesota

Az amerikai futball rajongói izgatottak lehetnek, ugyanis az 52. Super Bowl-t jövőre a minneapolisi Amerikai Stadionban tartják, tehát egy okkal több, miért érdemes ide ellátogatni. Persze a város azért jóval többet kínál a sporteseménynél. Itt aztán rendesen meg lehet tapasztalni a nagyvárosi élet izgalmát. Fantasztikus múzeumok, éttermek és pezsgő éjszakai élet várják az ide érkezőket.

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Az ellentétek országaként is emlegetett helyen hegyek, csodás tengerpartok, sivatagok és oázisok teszik változatossá a tájat. Dubai pedig múzeumokban és számos más látnivalóban bővelkedik. A látogatók előtt nemrég hivatalosan nyitottá vált Etihad Múzeum például az Egyesült Arab Emírségek alapításának történetét mutatja be, mindenképp érdemes felkeresni, ha már ott vagyunk.

Prága, Csehország

Hihetetlen építészete mellett az ország természetesen söréről is eléggé ismert. Prágában jövőre felpezsdül az élet, több fesztivál is követni fogja majd egymást, például egy jégkrémfesztivál és a Színek Fesztiválja is. Közeli és olcsó célpont, nagyon ajánljuk a kultúrára és szórakozásra egyaránt vágyóknak.

Ballintoy, Észak-Írország

Ez a hely szintén szerepel a Lonely Planet 2018-as legnépszerűbb utazásai célpontjai között. És azt tudtad, hogy többek között itt is forgattak részeket a Trónok harcához? Na, máris nagyobb az izgalom.

Párizs, Franciaország

Talán ezt az országot és fővárosát még azoknak sem kell bemutatni, akik sosem jártak ott. A fények városában tulajdonképpen egy helyet sem tudunk kiemelni, amiért ne lenne érdemes ide utazni, szóval utazásra fel!

Phjongcshang, Dél-Korea 

A Thebek-hegységben elhelyezkedő település és környéke ideális hely a téli sportokat kedvelők számára, ezért nem csoda, hogy a 2018. évi téli olimpiai játékokat itt rendezik meg. Kell ennél több érv?

Velencétől Londonig az Orient expresszen

A világ leghíresebb vonata 2018 márciusától kezdődően három vadonatúj lakosztályt fog tartalmazni, mindegyiket egy-egy romantikus helyszín, többek között Isztambul, Párizs és Velence ihlette.

Detroit, Michigan

Michigan állam legnagyobb városát a jövő év második legjobb utazási célpontjaként választotta a Lonely Planet. A közvetlenül a kanadai határ mellett található város lakossága a 2010-es évekre a felére csökkent, jelentős része kiürült és szellemvárossá vált, most viszont kezdik a fiatalok új életre kelteni, egyre több kávézó, bár vagy butikhotel jelenik meg itt, és az éjszakai élet is egyre mozgalmasabb.

Sydney, Ausztrália

Ikonikus kulturális helyszínek várják itt a turistákat, mint az Operaház vagy a Kortárs Művészeti Múzeum, de a márciustól júniusig tartó kortárs művészeti fesztivált, a Biennalét sem érdemes kihagyni.

Elle Decor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top