Utazás

Áradások Görögországban: legalább tizenhárman meghaltak

Legalább tizenhárom ember életét vesztette az áradások miatt Görögországban – jelentették a helyi hatóságok szerdán.

Tizenegy ember, négy nő és hét férfi vesztette életét a görög fővárostól, Athéntól mintegy húsz kilométerre nyugatra található Mandra városában: saját, elöntött telkükön lelték halálukat. További két ember a görög partoknál hajózva vesztette életét.

Eléfszina, 2017. november 15. A heves esõzések által okozott árvízben elmerült autóbusz az Athén közelében fekvõ Eléfszinában 2017. november 15-én. A régióban pusztító viharok következtében legkevesebb hét ember életét vesztette. (MTI/AP/Petrosz Janakurisz)

A heves esőzések által okozott árvízben elmerült autóbusz az Athén közelében fekvő Eléfszinában november 15-én (fotó: MTI/AP/Petrosz Janakurisz)

A helyi tűzoltóság szerint az áradások következtében többen eltűntek, illetve sérültek is vannak, őket kórházba szállították. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Mandra, 2017. november 15. Vízben gázoló helybeliek a heves esõzések által elöntött utak egyikén az Athén közelében fekvõ Mandrában 2017. november 15-én. A régióban pusztító viharok következtében legkevesebb hét ember életét vesztette. (MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)

Vízben gázoló helybeliek a heves esőzések által elöntött utak egyikén, az Athén közelében fekvő Mandrában november 15-én (fotó: MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)

A heves esőzések sok kárt okoztak a térségben: az Athént Korinthosszal összekötő autópályát szerda reggel két helyen is le kellett zárni. A görög média és a tűzoltóság közlése szerint több patak zubogó áradattá változott. Mégara és Eléfszina térségében számos házban és üzlethelyiségben okozott kárt a víz. Az ár autókat sodort magával, és országutakat mosott el.

Mandra, 2017. november 15. Vízben elakadt autójából mászik ki egy férfi a heves esõzések által elöntött utak egyikén az Athén közelében fekvõ Mandrában 2017. november 15-én. A régióban pusztító viharok következtében legkevesebb hét ember életét vesztette. (MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)

Vízben elakadt autójából mászik ki egy férfi a heves esőzések által elöntött utak egyikén, az Athén közelében fekvő Mandrában november 15-én (fotó: MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz)

A Földközi-tenger középső részén napok óta őszi vihar tombol. A hétvégén Korfu szigetén életét vesztette egy turista a szélsőséges időjárás miatt. A heves esőzés kedden komoly károkat okozott a Törökország partjainál található Szími szigetén. Meteorológusok figyelmeztettek, hogy a következő napokban sem várható változás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top