Utazás

Beszólással neveli a turistákat Velence polgármestere

Velence polgármestere szerint egyszerűen csak smucig az a turista, aki sokall 180 ezer forintnyi eurót egy Szent Márk téri vacsoráért.

Egyre több turista panaszkodik arra, hogy irreálisan drágán számláznak nekik a velencei éttermek. Egy brit család például arra panaszkodott a Local című lapnak, hogy Luigi Brugnaro egyszerűen lesmucigozta őket, amikor egy 184 ezer forint értékű, Szent Márk téren elfogyasztott éttermi vacsora számlájával panaszt tettek a polgármesteri hivatalnál. Velence első embere szerint az összeg korrekt, és azt jelzi, hogy az étterem (és Velence általában) betartja a törvényeket.

A britek nem értettek egyet a polgármesterrel, s bár a számlát kifizették, szerintük az étteremben visszaéltek azzal, hogy egy szót sem beszélnek olaszul, és anélkül hozták ki a drága tengeri halakból készült tálakat, hogy azokat megrendelték volna.

A lap felidézi, hogy korábban egy japán pár reklamált, amiért a tányéronként 120 eurót (37,000 Ft) fizettek egy homáros tésztaételért.

A polgármester levélben küldött válaszában még felemlegette, hogy a turisták csak esznek, isznak, és csak azután szólnak, hogy nem beszélik a nyelvet.

Ha Olaszországba jössz, tanulj meg olaszul, és nem árt egy kis velencei sem

– zárta sorait Brugnaro.

A bunkózás úgy néz ki a velencei vendéglátói kultúra része lett, miután a polgármester választási ígéretei között szerepelt, hogy megfékezi a Velencét elöntő turistaáradatot. Az óceánjáró hajókat épp a napokban tiltották ki a város vizeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top