Utazás

Fakivágással, útlezárással kezdték felújítani az 1-es villamost

A lakók több okból panaszkodnak.

Újbudán elkezdődtek az 1-es villamos meghosszabbításának munkálatai. Útlezárással, egyirányúsítással és kavarodással indult az építkezés a villamos tervezett pályája mellett. „Lakossági fórum nem volt, tehát hirtelen jött, onnan tudtuk meg, hogy a ház kapujára ki volt ragasztva egy semmitmondó cédula” – nyilatkozott egy érintett lakos az ATV-nek.

1-es villamos (forrás: NLC)

1-es villamos (forrás: NLC)

Biztos, hogy a villamosvonalon futó fasor sem marad meg, a vágányokat ugyanis középre fekteti a BKK. A lakók azért aláírásgyűjtést indítottak a fák megmentéséért. A kivitelező azt ígéri, hogy kétszer annyi fát és cserjét ültet majd kárpótlásul a kivágott fasorért, majd azokról három évig gondoskodik.

A meghosszabbított 1-es villamos több fontos csomópontot köt össze a budai Flórián tértől a pesti Népligeten át az újbudai Fehérvári útig. 1,7 km-es pályaszakaszt kezdtek építeni most, amely várhatóan 2019 elejére készül el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top