Utazás

Ezért vágysz egzotikus utazásra

A világ felfedezése iránti vágy egy idős az emberiséggel. Mindig egy kicsivel többet megtudni és megismerni - ez az örök vágy. Na meg az is, hogy kiszakadjunk az állandó környezetünkből és új helyeket megismerve töltődjünk fel.

A hétköznapi robotból ugyanis nincs is jobb menekülés, mint az utazás. Ahogyan hazánk, Európa számos országa is telis tele van csodás látnivalókkal. A szépséges természet és a hosszú évszázadokra visszanyúló történelmi környezet felejthetetlen élményekkel tölti fel az utazót. Ám azok, aki jártak már egzotikus helyeken, bizony tudják, milyen az a semmivel sem összehasonlítató szerelmes érzés, amit egy-egy ilyen út alkalmával átélnek a szerencsés utazók.

Amikor az ember elhatározza, hogy kimozdul a komfortzónájából és utazgatni kezd, először a szomszéd városba, majd az ország egy távolabbi pontjára merészkedik, végül pedig a szomszédos nemzeteket is bevállalja. A legtöbben ebben a rendszerben gondolkodnak, hiszen úgy vélik, hogy talán így könnyebben fogadhatják be azt a változást, ami a megszokott kultúrától való távolodással jár. Akik viszont már megtapasztalták, hogy mennyire felemelő egzotikus utazásokon részt venni, jól tudják, hogy semmivel sem összehasonlítható az az élmény, amit egy ilyen út az ember lelkébe éget. Az újdonság varázsa mellett ugyanis számtalan összetevő fűszerezi: imádjuk azokat az élményeket, amiket nem kaphatunk meg, csak a távoli vidékeken, egy-egy jelentős környezeti változás kapcsán.

Amiért a legtöbben egzotikus utazásra vágynak:

  • Álomvilágba csöppenni és kiélvezni minden percét
  • A szem szépség utáni vágyának kielégülése
  • Kiszakadás a megszokottból
  • Semmihez sem hasonlítható feltöltődés
  • Vágy az ismeretlenbe
  • Újdonság varázsa
  • Vágy egy új élet kezdetére

Ha egzotikus utazást tervezel – legyen szó szilveszteri útról vagy nyaralásról, alaposan meg kell fontolnod, hogy saját szervezésben vágsz bele, vagy egy iroda szervezett programján veszel részt. Ugyan a szabadság iránti vágy és adott esetben a megtakarítás is arra ösztönözhet, hogy magad intézz mindent, ám a szakemberek a legtöbb esetben óva intik az utazókat ettől. Ugyanis nemcsak a rejtett költségek miatt kell odafigyelni az apró részletekre is, hanem a biztonság szempontjából sem mindegy sok esetben, hogy egy tapasztalt csapatra bízzuk-e magunkat, vagy új ösvényeket keresve a magunk uraként vállaljuk a felelősség terhét is. Arról nem is beszélve, hogy a kombinált szolgáltatások olyan speciális lehetőségeket is rejthetnek, amelyek nem elérhetőek a privát utakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top