Utazás

Óraállítás: vasárnapi időutazást kínál a MÁV

Uniós normák szerint minden tagállamban október utolsó vasárnapján van az óraátállítás, ami több nemzetközi és belföldi vonat menetrendjét is érinti.

Idén október 29-én kezdődik a téli időszámítás, ilyenkor az órákat hajnali 3-ról 2-re állítják. A MÁV-Start figyelmeztetése szerint ez két nemzetközi vonatot érint majd.

Egész pontosan a 346-os számú, Lökösházáról vasárnap 1:50-kor induló, Budapesten át Bécsig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat Lökösháza és Békéscsaba között a nyári időszámítás szerint halad, viszont Békéscsabáról már a téli időszámítás szerinti 2:20-kor indul el.

Hasonlóképp a 347-es számú, Budapestről 22:50-kor startoló, Bukarestig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonathoz, amely Lökösházáig nyári időszámítás szerint közlekedik, majd Lökösházáról már a téli időszámítás szerint, 2:25- kor megy tovább.

A belföldi vonatok inkább nem vesznek tudomást az óraállításról. A Nyugati pályaudvarról 0:48-kor Szobra és a 0:40-kor Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalon.

A Debrecenből 2:36-kor a Nyugati pályaudvarra, a Szolnokról 2:58-kor a Keletibe, a Lajosmizséről 2:45-kor a Nyugatiba, a Kiskunhalasról 2:35-kor Kőbánya-Kispestre, továbbá a Debrecenből 2:20-kor Nagykerekire induló vonat a teljes útvonalon a téli időszámítás szerinti indulási időpontok alapján halad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top