Utazás

Így szigorodnak januártól a buszos kirándulások szabályai

A veronai buszbaleset miatt változtattak a szabályokon, nem lesz több éjszakai utazás.

Bekerült a Magyar Közlönybe az az emberi erőforrások miniszterének rendelete a nevelési-oktatási intézmények által szervezett, országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról – vette észre a 24.hu. Eszerint január elsejétől külföldre kirándulás csak úgy szervezhető, ha a tanulókat, gyermekeket szállító busz nemzetközi forgalomban 23:00 és 04:00 óra között nem közlekedik.

Kivételes esetben éjjel is lehet utazni, ha elháríthatatlan külső ok – így közlekedési torlódás, közlekedésrendészeti hatósági intézkedés – miatt e tilalom nem tartható be.

A diákokat szállító buszoknak rendelkezniük kell digitális menetíró készülékkel, és a jármű nem lehet 13 évnél idősebb. Az iskola csak olyan szolgáltatóval köthet szerződést, amely vállalja, és szakorvos által igazolja, hogy a jármű vezetői nem szenvednek alvászavarban (obstruktív alvási apnoe szindróma). A változtatásokat azután kezdték el tervezni, hogy Verona közelében egy magyar diákokat szállító busz szenvedett halálos balesetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top