Utazás

Áramütés ért egy magyar gólyát Törökországban

A madár túlélte a balesetet, de lehet, hogy amputálni kell a szárnyát. Több százan fogtak össze, hogy hazahozzák Isztambulból a szerencsétlenül járt gólyát.

Áramütés ért egy magyar gólyát Törökországban. A madár túlélte a balesetet, ám súlyos sérülései lettek, nem zárható ki, hogy amputálni kell a szárnyát. Márton András, aki korábban felnevelte a gólyát, haza akarja szállítani a lábadozó állatot – számolt be a Tények. Őt értesítették a törökök, hogy baleset érte Eleket.

2015 júniusában került hozzánk a testvérével együtt, mindkettő elárvult, egytenyérnyi 20 dekás kis fióka volt. Fölneveltük őket, ahogy számtalan más madarat is itt, a mentőhelyünkön. Magyar gyűrű van rajtuk.

– mesélte a madármentő férfi, akinek a barátai 2 napig nyomoztak, hogy megtalálják: kinél és hol van a gólya. Végül az isztambuli egyetem Állatorvosi Karán találtak rá.

Márton András egyből repülőre ült, hogy hazahozza a családtagnak számító gólyát. Több napig volt Törökországban, találkozott Elekkel, aki azonnal megismerte. A férfi most azt szeretné elérni, hogy a madarat minél hamarabb hazaszállítsák, ehhez azonban a hatóságoknak számos papírt kell kiállítaniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top