nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Nem lehet majd többé lopni a BKK automatáiból

Nem lehet majd többé lopni a BKK automatáiból

Továbbfejlesztik a BKK automatáit, így várhatóan megszűnik az a gyakorlat, hogy egyesek leragasztják az automaták pénzkiadó nyílását, ellopva így az utasoknak visszajáró pénzt.
NLCafé
f Ajánlom

Két és félmilliárd forintért cserébe fejleszti tovább a T-Systems a BKK jegykiadó automatáit – tudta meg a Magyar Nemzet. A cég azt ígéri, a fejlesztésnek hála nem lehet majd többet leragasztani a pénzkiadó nyílásokat, így megszűnnek az efféle visszaélések. A leragasztós módszerre magunk is többször felhívtuk olvasóink figyelmét.

A csalók a legtöbbször a külföldi jegyvásárlókra utaznak, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a visszajáró készpénzt azért nem kapják meg, mert a nyílást eltömítették.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a pluszfeladatok ellátásához a BKK és a T-Systems módosította azt a 2013-as megbízást, amelyben 5,6 milliárd forint értékben jegykiadó automaták leszállítására, üzembe helyezésére és üzemeltetésére szerződtek. A kontraktust már korábban is módosították, ezzel együtt az új szerződés összege kilencmilliárd forintra rúg.

A cég az automaták „eltömítéses” meghibásodása mellett minden BKK-automatára kifejleszti az automatikus hibajegy-generálást, az online tranzakciós adatbetöltést, illetve a vakok és gyengénlátók menüjét is.

Megosztás Facebookon