Utazás

Így változik meg a közlekedés a 3-as metró felújítása miatt

November elejétől egy éven át rövidített útvonalon jár a hármas metró, a vonal nagy részén pótlóbuszok járnak majd. Így változik meg a közlekedés.

November elejétől egy éven át munkanapokon kora reggeltől estig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik a 3-as metró. A Lehel tértől Újpest felé pótlóbuszokkal lehet utazni, hétvégén pedig a teljes vonalon pótlóbuszok járnak. Már októberben is lesznek hétvégék, amikor pótlóbuszokra számíthatunk.

Más járatokat is a hiányzó metrószakasz helyettesítéséhez igazítanak. A 12-es villamos hétköznap 12B jelzéssel a Lehel térig meghosszabbítva, háromkocsis szerelvényekkel közlekedik. A 14-es villamos a szokásosnál sűrűbben, nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel jár. A BKV szerint Észak-Pest felől a 12-14-es villamosvonalon csúcsidőben 3-4 perces közös járatsűrűséget kínálva jelentősen javul a belvárosba vezető utazás ideje.

Sűrűbben járnak majd a 20E és a 30-as buszok is. Az Óbuda felől a belvárosba utazók számára kieső Árpád hídi metrókapcsolatot a 34-es és a 106-os busz pótolja, mindkét buszjárat útvonalát a Lehel térig hosszabbítják meg. A III. kerület Vörösvári úti, Bécsi úti környékéről a 19-es és a 41-es villamosjárattal a budai fonódó villamoshálózaton, a kerületi északi feléből, illetve a Szentlélek tér vonzáskörzetéből a H5-ös HÉV-vel, arról az M2-es metróra átszállva is megközelíthetik a belvárost. Rákospalota és Újpalota felől is sűrűbb követéssel közlekedik majd az 5-ös, illetve a 7E busz.

Mindezek ellenére is 10-15 perccel megnövekedő utazási időre kell számítaniuk az utasoknak. További információk a BKK honlapján olvashatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top