nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Ismét elégedetlenek a taxisok, újabb tüntetés jöhet

Ismét elégedetlenek a taxisok, újabb tüntetés jöhet

Újabb taxisdemonstrációra számíthatnak a budapestiek, ha a főváros nem tárgyal egy héten belül az egyik frissen alakult taxis csoporttal. A taxisok éjjeli és hétvégi tarifát szeretnének, és elodáznák néhány évvel régi autójuk kötelező cseréjét.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Újabb demonstrációra készülnek a budapesti taxisok – tudta meg a zoom.hu a frissen alakult Európai Taxis Egyesület (ETE) elnökétől, Csernák Istvántól. A korábbi taxis demonstrációkért felelős férfi szerint a taxisok azt szeretnék, ha Budapesten a jelenlegi díjak kiegészülnének éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon alkalmazható tételekkel. Hogy milyen tarifákat képzelnek el a különböző időszakokban, azt nem árulta el.

Tüntetni fognak azért is, hogy január elseje után is lehessen taxizni az Euro4-es környezetvédelmi kategóriába sorolt autókkal, ha azok életkora nem érte még el a 10 évet. A jelenlegi szabályozás szerint csak Euro5-ös erőforrást használó autókkal lehet majd taxizni 2018. január elseje után, a csere a budapesti taxik negyedét érintené.

Csernák szerint már nyáron megkeresték a városfejlesztésért és városüzemeltetésért felelős illetékeseket. Eddig azonban érdemi egyeztetésre nem került sor, és elfogyott a türelmük.

A taxisok még megvárják a jövő hetet, ha addig sem történik előrelépés az ügyben, akkor újra megmozdulást szerveznek.

Megosztás Facebookon