nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Székelyföldön már eljött a tél

Székelyföldön már eljött a tél

Télies hidegre ébredtek péntek reggel Székelyföldön. Csíkszeredában mínusz 6,2 fokot mértek hajnalban.
Avatar
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet csaknem egész Székelyföldön – számolt be az Agerpres hírügynökség. A gyergyóalfalvi és a maroshévízi meteorológiai állomáson mínusz négy fokot, a szomszédos Kovászna megye hideg pólusának számító Bodzafordulón pedig mínusz 2,3 fokot mértek.

szekelyföld, tél (Forrás: Pixabay/Unsplash)

Egy igazi téli kép Székelyföldről (Forrás: Pixabay/Unsplash)

Csíkszeredában már augusztus 24-én fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, akkor mínusz 0,3 fokot mértek. Szeptember hónap legalacsonyabb romániai hőmérsékletét 1977-ben mérték Csíkszeredában. Akkor mínusz 10 fokra süllyedt a hőmérők higanyszála.
A román meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az évszaknak megfelelőnél hidegebb idő várható Romániában.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon