Utazás

Látássérült férfit büntettek meg a parkolóőrök

Rossz felével tette ki a mozgássérült igazolványt József és felesége. A férfi nem látta a kis betűvel írt szöveget. Megbüntették, a büntetést utólag sem törlik el.

A látássérült Józsefet azért büntették meg, mikor Szegeden felesége laparkolta az autójukat, mert a mozgáskorlátozott kártyát a rossz felével előre tették ki az ablakba. A kártyának csak az egyik oldalán van érvényességi idő, ezt azonban József nem látta, felesége sem vette észre.

8000 forintra büntették őket. Betelefonáltak, méltányosságot kértek. Nem törölték el a bírságot, hanem a felére csökkentették – a törvény szerint elvileg ilyenkor valóban nem törölhető el teljesen a büntetés. Józsefet viszont felháborítja ez az elv.

mozgáskorlátozott igazolvány (forrás: MTI)

Rossz felé nézett a kártya (forrás: MTI)

Nem könyörgök, mert nem a pénzről van szó, hanem az elvről. És mert azt mondták, ott áll a határozaton, hogy közmunkára váltható, hát én nem fizetek. Közmunkát kérek, és kíváncsian várom a fejleményeket” – mondta a férfi a Délmagyarnak. József a jogszabályok merevsége miatt a vakok és gyengénlátók országos szövetségéhez fordul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top