Utazás

Törölték a járatát, idegenekkel kellett együtt aludnia a 14 éves lánynak

A 14 éves Tímea Budapestről akart Kanadába utazni, de törölték a járatát, aztán idegenekkel szállásolták el egy szállodába.

A Vajda család Kanadában él. A 14 éves Tímea Szatmárnémetiben töltötte a nyarat a nagyszülőknél. Egyedül utazott volna haza Kanadába a Budapestről induló repülővel, de a járatát hat óra várakoztatás után törölték.

Az Air Canada légitársaság hivatalból felajánlotta, hogy elszállásolja Tímeát és a többi utast egy hotelben. De nem jutott mindenkinek külön szoba, a lánynak idegenekkel kellett osztoznia. Végül egy házaspárral aludt – írja a Bors.

repülőgép, Air Canada (fotó: CNW Group/Air Canada)

Az Air Canada járatát törölték (fotó: CNW Group/Air Canada)

Tímea anyja, Vajda Csilla minderről csak reggel értesült. Lánya felindultan érkezett haza, azt mondta, soha többet nem akar egyedül utazni. Csilla szerint a légitársaság komoly hibát követett el, lányát akár idegen férfiakkal is összezárhatták volna. Ráadásul forint sem volt Tímeánál, hogy ételt vegyen, a légitársaságtól pedig mindössze egy szendvicset kapott. Az Air Canada egyébként kedvezményes jegyeket ajánlott a családnak, de szerintük fel kellett volna készíteniük az egyedül utazó lányt a hasonló helyzetekre – Vajdáékat felháborította ez a reakció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top