Utazás

Nemo kapitány is megkönnyezné a kagyló alakú szállodákat a Fülöp-szigeteken

A Vincent Callebaut Architectures építésziroda nyilvánosságra hozta a Fülöp-szigetekre álmodott szállodaparadicsomát. Kagylók, aranymetszés, Nemo kapitány, környezettudatosság – van itt minden, amivel leveszik majd a lábukról a nyaralókat.

Vincent Callebaut francia sztárépítész és irodája fantasztikus terveket mutattak be a nyilvánosságnak a Fülöp-szigetekre megálmodott szállodaparkjukról. A Nemo kapitány elektromossággal működő hajójára utaló Nautilus Eco-Resort egy teljes mértékben környezettudatos szállodaparadicsomot jelent, ahol majd megújuló energiaforrásokat fognak használni, úgy mint napenergiát és az árapály jelensége által generált energiát. A szállodák megépítéséhez fenntartható, környezetbarát anyagokat fognak használni, például biobetont, amely különböző növényi törmelékekből, mondjuk nád- és szalmatörmelékből, valamint egyéb hasonló melléktermékekből készült építőelem.  A szállodákat zöldfalak borítanák – írja az Archdaily.

A környezettudatosságnál is lehengerlőbb azonban az egész létesítmény tökéletes formája és az, amennyire ergonomikusan simul a környezetébe. Legalábbis a tervrajzokon (amelyekből itt találsz rengeteget) a Nautilus szállodapark gyönyörűen, harmonikusan néz ki. Köszönhetően annak, hogy a francia építésziroda elképzelése szerint a szállodák különféle tengeri kagylókat formáznak majd meg, a kagylók pedig Fibonacci-spirálban fognak elhelyezkedni egy öbölben. Az örvény közepén egy kis sziget lenne, ahol a tervek alapján iskolát, sportcentrumot, uszodát, éttermet és a környezettudósok számára fenntartott szálláshelyeket helyeznének el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top