Utazás

Bemutatott az autósnak, 6 hónapot is kaphat a brit turista

Nem árt tisztában lenni vele, hol mi a szokás.

Jamil Mukadam a szabadsága utolsó napját töltötte Dubajban idén februárban. Épp a reptérre tartott, amikor kisebb konfliktusba keveredett egy másik autóssal, mert az túl közel hajtott a kocsijához, és rávillogott.  

A 23 éves férfi lehúzódott, hogy elengedje a villogtató autót, de amikor az megelőzte, a helybeli sofőr ráüvöltött a brit turistára. Jamil válaszul felmutatta középső ujját, majd teljes lelki nyugalommal visszautazott hazájába. 

Nem kellett volna mutogatnia. Az Egyesült Arab Emirátusokban ugyanis ezért börtön is járhat. 

Legközelebb 6 hónap múlva utazott megint az országba, azonban a beléptetésnél, amikor az útlevelét ellenőrizték, megszólalt a riasztó. Azonnal őrizetbe vették. 

„Egy hangosan sípoló hangot hallottam, és egy percen belül körbevettek a rendőrök. Két napig össze voltam zárva a többi 172 elítélttel, beleértve egy gyilkost és egy nemi erőszakot elkövetőt. Nem volt ágyam, se takaróm, se ennivalóm” – mesélt szenvedéseiről a férfi a Telegraphnak

Jamil most nem hagyhatja el a szállodáját, ugyanis nem kapta vissza az útlevelét. A pénze is fogytán van már.

Beletelhet néhány hónapba, mire kitűzik a tárgyalás időpontját, és akár hat hónap börtönbüntetésre vagy pénzbírságra számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top