Utazás

Hatalmas erejű földrengés Mexikóban, száznál is több a halott

Mentők százai kutatnak túlélők után a romok között, de várhatóan tovább nő az áldozatok száma.

Legalább 119 halottja van a Mexikó középső részét kedden megrázó, nagy erejű, 7,1-es erősségű földrengésnek – jelentették az észak-amerikai ország hivatalos forrásai. Enrique Pena Nieto elnök közlése szerint a fővárosban, Mexikóvárosban 27 épület omlott le részben vagy egészben, köztük számos toronyház.

Összedőlt ház Mexikóvárosban 2017. szeptember 19-én, miután 7,1 erősségű földrengés volt Mexikó déli részén. (MTI/EPA/Alejandro Cruz)

A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett katasztrófában egy iskolaépület is leomlott. Mentők százai kutatnak túlélők után a romok között, a mentésben sok civil is részt vesz.

A helyi kormányzat szerint a fővárosban eddig 30 halottat találtak, de várhatóan tovább nő az áldozatok száma.

A Mexikóvárostól délre eső Morelos szövetségi állam kormányzója 54 ember haláláról számolt be. A délkeletre eső Puebla államból, ahol a rengés epicentruma volt, eddig 13 halálos áldozatról adtak hírt, a fővárost körülvevő Mexikó államban pedig legalább 9 halottról tudnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top