Utazás

Szikrázott a hajtómű az egyik Wizz Air-gépen, a légitársaság cáfol

Szeptember 17-én a Wizz Air 3211 számú, Bukarest Otopeni repülőtérről a dániai Billundra tartó járatának egyik hajtóműve szikrázott, így végül meg kellett szakítani az utazást. A gép utasainak díjmentes átfoglalást vagy teljes viteldíj-visszatérítést ajánlottak fel. A Wizz Air azonban cáfolta, hogy szikrázott volna a hajtómű.

Elromlott a Bukarestből Dániába induló egyik Wizz Air-gép jobb oldali hajtóműve, ezért a kapitány alacsony, körülbelül 80 km/h-s sebességnél megszakította a nekifutást – írja az Origo.hu. Amikor tehát szikrázott a hajtómű, szerencsére a gép még a földön volt.

Ezt követően a repülőgép biztonságosan lelassult, elhagyta a futópályát, és egy csatlakozó gurulóúton várt, amíg a készenléti szolgálat átvizsgálta a gépet. Az incidens miatt a bukaresti repülőtér futópályáját 15 percre lezárták.

A fapados légitársaság közleményében azt írta, hogy az utasok részére a Wizz Air díjmentes átfoglalást vagy teljes viteldíj-visszatérítést ajánl fel. „A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

Íme, a Wizz Air pontos közleménye az esetről:

2017. szeptember 17-én a Wizz Air 3211 számú, Bukarest Otopeni repülőtérről Billundra tartó járatának felszállását a személyzet alacsony sebességnél műszaki hiba miatt megszakította és visszatért a parkolóhelyre. A szükséges átvizsgálás hosszát és a személyzet szolgálati idejét figyelembe véve a Wizz Air úgy döntött, hogy törli a W6 3211 számú, illetve a W6 2312 számú, Billund-Otopeni járatát. Az utasok részére a Wizz Air díjmentes átfoglalást vagy teljes viteldíj-visszatérítést ajánl fel. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kéri az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top