Utazás

Egy a Disneylandnél sokkal menőbb park nyílt Párizs közelében

Környezetbarát szabadidőpark nyílt a párizsi Disneyland mellett, amely bebizonyítja, hogy az igazán jó szórakozáshoz nincs szükség hullámvasútra, vattacukorra és görkorizó Mickey egérre sem, elég, ha a gyerekkel kimegyünk a természetbe kertészkedni egyet.

Természetbarát, családi turisztikai komplexum nyílt Párizstól 32 kilométerre, a franciaországi Disneyland tőszomszédságában. A Villages Nature névre keresztelt szabadidőparkban nincsenek hullámvasutak és körhinták, van viszont rengeteg zöld, kedves vízpartok és fantasy filmekbe illő víkendházak.

A 120 hektárnyi területen megépült ökoturisztikai projekt maximálisan környezetkímélő. Teljesen autómentes övezetről van szó, ahol egy lagúna körül találhatóak a zöld növényzettel teletűzdelt szálláshelyek és szórakoztató helyszínek, boltok, az éttermek, a lomkoronák közé épített kalandpark vagy a bárok. Az egész komplexum fűtési rendszere geotermikus megoldással van biztosítva.

Évente több mint 1 millió látogatót várnak a vakációs központba, és olyan programokkal csábítják a vendégeket, amelyeket vidéken azért általában megkap az ember, viszont a bukolikus környezet mellé itt a maximális kényelem és a környezettudatos nevelés is társul. A park központi eleme az Aqualagon, amely 12 000 négyzetméter területű vízi központ, és amelynek geotermikusan fűtött lagúnája 30 fokos. Ezenkívül farmok és konyhakertek is várják az idelátogatókat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top