Utazás

London végre megnyitotta első csomagolásmentes szupermarketét

Nagyon bíznak benne, hogy hamarosan beindul a biznisz.

A nemrégiben megnyílt londoni Bulk Market polcain nem fogunk találkozni a jól megszokott, fényes csomagolásokkal, ismert márkák logóival és pofás, tehetséges grafikusok tervezte díszdobozkákkal. Itt csakis csomagolás nélkül vagy környezetbarát, lebomló csomagolásba bújtatott termékekkel találkozhatunk, vagy nekünk magunknak kell vinnünk olyan szatyrot vagy tárolót, amibe bepakolhatjuk az árut.

A zero-waste-re azaz a pazarlás és környezetszennyezés ellen felesküdött Bulk Market ettől eltekintve teljesen hétköznapi üzlet, ahol mindent megtalálunk, amire szükségünk van, viszont tényleg csak azt, amire szükségünk van. A termékeket az üzlet körüli 80 km-es sugarú körön belülről szerzik be, és a nagy márkák árucikkei helyett etikusan előállított, a környezetre nem káros holmikat pakolnak a polcokra.

Bár a Bulk Market egyelőre közösségi finanszírozás segítségével tartja fenn magát, bíznak benne, hogy hamarosan több ember vásárol majd náluk, ami képes lesz hosszútávon is fenntartani a kezdeményezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top