Utazás

Elképesztő, átlátszó homárt fogott a halász

Állítólag egymillió homárból csak egy teljesen átlátszó van, de egy maine-i halásznak pont sikerült kifognia az egyiket.

Alex  Todd halásznak nemrégiben eléggé izgalmas fogás keveredett a hálójába. A férfinak sikerült kifognia egy különleges, átlátszó homárt, amely annyira ritka, hogy szó szerint egy a millióhoz az esélye, hogy ilyennel találkozzunk a homárok között. Ez a példány kimondottan vagányul nézett ki: az áttetsző, tejfölös fehérség mellett némi metálkék is keveredett a színébe, ami egészen pszichedelikus, hologramos hatást kelt.

A homárnak egyébként nincsen semmilyen „baja”, valószínűleg durva pigmenthiány (de még nem albinizmus) okozza nem mindennapi külsejét. Todd végül mégis visszaengedte az állatot a vízbe, egyrészt azért, mert nőstény példányról volt szó, és remélte, hogy nemes gesztusával szaporíthatja ezeket a különleges homárokat, másrészt azt mondta, egy ilyen lény túl különleges ahhoz, hogy egyszerűen valaki 4 dolláros vacsorája legyen.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top