Utazás

Két napig kóborolt sivatagban, míg rátaláltak az ausztrálra

Két napig sétált élelem és víz nélkül az Ausztrál sivatagban a 21 éves Thomas, mert autója egy tevével ütközött és totálkárossá tört.

Szinte a világ végén hajtott autójával szerdán a 21 éves Thomas, aki az ausztrál bennszülött Pipalyatjara közösség egyik falvából tartott Alice Springsbe, amikor autója elé hirtelen egy teve ugrott, majd az ütközést elkerülendő a fiatal az árokba kormányozta a kocsit.

Két napig kóborolt sivatagban, míg rátaláltak az ausztrálra

A férfi nem sérült meg, de az autó totálkáros lett, így gyalog vágott neki a közvetkező lakott település felé vezető 150 kilométeres útnak. Thomas persze kicsit eltévedt. Két napon keresztül sétált a sivatagban mire péntek este rátaláltak. Összesen legalább 100, de inkább 120 kilométert tett meg élelem és ivóvíz nélkül. Az útra csak egy flakon vizet vitt magával, így egy idő után saját vizeletét itta, hogy nem száradjon ki teljesen.

Szülei pénteken jelezték Thomas eltűnését, miután nem ült fel az Alice Springsből Darwinba tartó repülőgépre  – írja a BBC.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top