Utazás

Örömünnepet ült Róma az eső tiszteletére

Száz nap szárazság után ismét esett az eső Rómában pénteken, amit az olasz főváros lakosai valóságos örömünneppel fogadtak.

Több mint három hónap szárazság után végre esett az eső Rómában. A rómaiak örömmel fogadták a hűsítő esőt, amely felfrissítette, és kicsit meg is tisztította a várost. A rómaiak azonnal kinyitották az ablakok zsalugátereit, hogy friss levegő áradjon be a lakásokba. Sokan esernyő nélkül álltak ki az esőbe, hogy élvezhessék a hőség enyhülését.

A kevesebb, mint egy órán át hulló csapadékot régóta várták Rómában, ahol május óta tartott a szárazság. Három metrómegállót le kellett zárni az állomásokat elöntő víz miatt.

Az év eleje óta csak 26 napon esett az eső az olasz fővárosban, ahol nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást. Az utóbbi negyven évben Rómában az idei volt a legmelegebb augusztus, 31,1 Celsius fokos átlaghőmérséklettel. Az olasz zöldek pénteken közölt adatai szerint az olaszországi városok egy részében egész nyáron egy csepp csapadék nem esett.

Máshol viszont  főleg Itália északi részén  a nagy szárazságot ismétlődő, hirtelen és pusztító erejű viharok törték meg. A következő napokban újabb esőt várnak Rómában.

Péntek estétől az olasz fővárosban vízkorlátozás lép életbe a víznyomás éjszakai csökkentésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top