Utazás

Kegyetlen pénzbírságot szabtak ki két fiatalra, mert a tengerbe vizeltek

Az embernek a gatyája is rámehet, ha egy olasz tengerparton az illemhely felkeresése helyett máshogy oldja meg a gondját. Két olasz fiatal a tengerbe vizelt Monterosso tengerpartján éjszaka, és fejenként több mint háromezer euróra büntették meg őket.

Egy 20 és egy 23 éves fiatalember egy buliból hajón tért vissza éjszaka Monterosso tengerpartjára. Pisilniük kellett, és mivel nem gondolták, hogy a sötétben bárki is meglátja őket, a tengerben oldották meg a dolgot. Szerencsétlenségükre azonban éppen arra járt egy rendőr, aki a tengerbe vizelésért fejenként 3300 euróra büntette a szabálysértőket, azaz több mint egymillió forintot kell majd kifizetniük per fő. Ez mondjuk nagyjából egyhavi díja egy nagy és klassz albérletnek valamelyik olasz nagyvárosban.

A pénzbírság összege azonban még növekedhet, ha a két férfi nem fizeti be a pénzt két hónapon belül. A Local.it azt írja, hogy akár tízezer eurót is elkérhetnek meggondolatlan tettükért.

A szabálysértők egyébként azzal védekeztek, hogy éjszaka ott a környéken már gyakorlatilag minden bár zárva volt, így azt hitték, hogy legtermészetesebb még mindig a tengerbe pisilni. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top