Utazás

Videófelvételen keresik a 3-as metró szabotőrét

Továbbra is szabotázsra gyanakszik a BKV a 3-as metró folyamatos meghibásodásai miatt. A cég szakemberei a videófelvételeket vizsgálják a szabotőr után kutatva, az ügyben már több rendőrségi feljelentés is történt.

Kockáról kockára elemzik a 3-as metró kamerafelvételeit, hátha feltűnik rajta a titokzatos szabotőr, aki egyszer egy fakockát, másodszor pedig egy közelebbről nem ismertetett idegen tárgyat helyezett el a felújított orosz metrószerelvények ajtajában. Azt is vizsgálják, hogy “babrálta-e valaki a vésznyitót” – mondta a Magyar Nemzetnek Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

A cég már két feljelentést is tett a rendőrségen közérdekű üzem megzavarásának gyanúja miatt, mindkét ügyben elindult már a nyomozás.

Mint ismeretes, a 3-as metró felújított szerelvényei szinte heti rendszerességgel hibásodnak meg és kényszerülnek üzemszünetre, már ha épp nincsenek kivonva a forgalomból. A legtöbb hiba a szerelvények ajtajaival van, amelyek akkor is kinyílnak, ha nem kellene, vagy éppen nem nyílnak ki, fogságba ejtve több száz embert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top