Utazás

Szembeszálltak a turisták a terrorral

Újra fellendült a párizsi turizmus a terrortámadások miatti átmeneti visszaesés után. Az idei első fél évben csaknem tíz éve nem látott magasságba emelkedett a francia fővárosba látogató turisták száma.

Visszatértek a turisták Párizsba, 2017 első hat hónapjában 16,4 millió látogatót regisztráltak a régióban, 10,2 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Leginkább a külföldi turisták aránya emelkedett, de a britek a Brexitet övező bizonytalanság miatt kerülik az országot és Párizst is.

Párizst legnagyobb számban – sorrendben – amerikai, brit, kínai és német turisták keresték fel a január–júniusi időszakban. Legnagyobb mértékben, mintegy harmadával a kínai turisták száma nőtt éves összehasonlításban, ugyanez az arány a németeknél 20 százalék volt.

Párizs, a szerelmesek városa
Párizs, a szerelmesek városa

Tavaly a párizsi és nizzai terrorcselekmények jelentős károkat okoztak az idegenforgalomnak. Franciaország idén kormányzati források szerint 89 millió külföldi látogatóra számít.

Tavaly 82,6 millió turista látogatott Franciaországba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top