Utazás

A rekordhőségben a strandok is rekordokat döntöttek

Bő tíz éve nem strandoltak annyian Budapesten, mint a közelmúlt hőségriadóinak idején.

Helyenként több száz százalékkal is megnőtt a budapesti strandok forgalma a rendkívüli augusztusi hőségben – írja a Világgazdaság.

Kiemelkedően alakult a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett tizenegy fővárosi fürdő forgalma augusztus első felében, a strandok mellett az állandó fürdőkben is sok volt a látogató.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

A rendkívüli meleg napokon és a folyamatos hőségriadók idején egyes strandokra bő tíz éve nem látott tömegek érkeztek. A frissen felújított és kibővített Palatinuson például a tavaly augusztus 1-16. között mért forgalomhoz képest az idei azonos napokon 243 százalékos volt a növekedés, míg az ugyancsak megújult Paskálban 211 százalékos.

A pünkösdfürdői strand 347 százalékos, a csillaghegyi pedig bő 300 százalékos augusztusi látogatószám-emelkedésről számolt be, amelynek az is lehet az oka, hogy e strandok a jegyárakat szándékosan alacsonyan tartják, hogy a veszélyes bányatavak helyett többen válasszák a megfizethető és biztonságos fürdőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top