Utazás

Rádiósugarak pásztázzák a metró utasait

Néhány napig a repülőtériekhez hasonló testszkennereket tesztelnek a Los Angeles-i metróhálózatban, hogy kiszűrjék a fegyvereket és a robbanóanyagokat.

Két napon át mobil testszkennerekkel pásztázzák az utazóközönséget a Los Angeles-i metróban, hogy kiszűrjék az esetleges fegyvereket, robbanóanyagokat. A vizsgálathoz az utasoknak nem kell kikapcsolniuk a laptopjukat vagy levenniük a kabátjukat, cipőjüket, mivel az eszköz rádióhullámokkal kutatja az anomáliákat.

A szkenner a potenciális fenyegetést kutatja, amely veszélyt jelenthet a tömegközlekedőkre.

A tesztüzem alatt a hordozható készülékek pontosságát és kapacitását mérik fel, és azt akarják eldönteni, hogy a szkennereket érdemes-e szolgálatba állítani a Los Angeles-i metróállomásokon.

Az eszközök óránként 600 személyt képesek ellenőrizni, a város vörös metróvonalán ugyanakkor naponta mintegy 150 ezer ember közlekedik. Ha beválik, az új biztonsági ellenőrző rendszer lehetővé tenné, hogy fennakadás nélkül szűrjék a metróhálózatban közlekedő tömeget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top