Utazás

Villamospálya-felújítás miatt fordul fel a budai közlekedés

Egy hónapig szenvedés lesz azoknak a közlekedés, akik hozzászoktak már a Budán kanyargó 56-os és 56A jelzésű villamoshoz. A villamospályát felújítják, így pótlóbuszok viszik az utasokat. Módosul az 59-es és a 61-es villamos közlekedése is.

Pályafelújítás kezdődik a Krisztina körúton a Mikó utca és Orvos lépcső között, ezen a szakaszon egyirányú lesz a forgalom az Erzsébet híd irányába, a munkaterület mellett a forgalom egy sávon haladhat. Az Attila útról a Krisztina körút az Attila út-Mikó utca útvonalon lesz elérhető – tájékoztat a korlátozásról honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

56-os jelzésű Tatra T5C5K villamos a Szent Gellért téren - Wikipedia
56-os jelzésű Tatra T5C5K villamos a Szent Gellért téren – Wikipedia

A felújítás ideje alatt sem az 56-os, sem pedig az 56A villamos nem közlekedik, a hűvösvölgyi és a krisztinavárosi szakaszokon az 56-os pótlóbusszal, a Fehérvári úton pedig a 61B jelű villamossal lehet utazni. Ezek a szerelvények a Szent János kórháztól egészen a Városház térig szállítanak utasokat.

Augusztus 28-tól az 59-es és az 59A villamos közlekedése szünetel, a vonalon 59B jelzéssel közlekedik villamos Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top