Utazás

Ezen a szigeten bárhol pónilovakba futhatsz

Az Egyesült Államok keleti partvidékénél húzódó szigeten szabadon szaladgálnak a pónik, te pedig szabadon szaladgálhatsz köztük!

 Még a pónilovakról álmodozó kislányoknak is túl szép, hogy igaz legyen egy pónikkal teli sziget. Pedig ilyen tényleg létezik: az Assateague-sziget, az Egyesült Államok keleti partvidékének közvetlen szomszédságában.

 A sziget Maryland és Virginia államok között található, és egyben nemzeti park is. És tényleg telis-tele van vad pónilovakkal: körülbelül 240 póni szaladgál benne szerteszét. Hogy hogy kerültek oda, arról megoszlanak a vélemények: egyesek szerint egy 18. vagy 19. századi hajótörés miatt, mások szerint a kalózok vitték oda őket, a legvalószínűbb pedig, hogy adókerülő telepesek munkáját segítették.

 De ez mára mindegy is: a lényeg, hogy akár a tengerparton sétál, akár az utakon autózik az ember, bárhol egy cuki póniló állhatja útját. A pónik egyébként abszolút barátságosak, ám etetni őket szigorúan tilos. Fotózni viszont szerencsére nem, ahogy ezt az alábbi képek is bizonyítják:

 popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top