Utazás

A levegőbe repített egy turistahajót egy bálna

Hosszúszárnyú bálna rontott alulról egy turistákat szállító hajóra az ausztrál partoknál, egy utas eszméletét vesztette, hárman csonttörést szenvedtek – közölte a hajó kapitánya hétfőn.

A 9 méter hosszú hajó visszatérőben volt a queenslandi Whitsundays kikötőjébe szombaton, fedélzetén nyolc horgászó turistával és három tengerésszel, amikor egy bálna alulról a levegőbe emelte – írja az MTI.

“Egy pillanat alatt mindannyian a padlón találtuk magunkat, ahogy a hajó visszazuhant a vízre. Senki sem tudta, mi történt” – mesélte Oliver Galea kapitány. Egy 71 éves dél-afrikai férfi elájult, egy utasnak az orra, egy másiknak az arccsontja, egy harmadiknak a bordája tört el. “Az egyik utas a baleset után vett észre egy bálnát a közelben. Folyton látjuk őket, de sose gondoltuk volna, hogy ilyesmi történhet” – tette hozzá a kapitány, aki a vízi mentőket hívta. A hajót helikopter kísérte a kikötőbe. A hosszúszárnyú bálnák akár 16 méteresre is megnőhetnek, minden évben északra vándorolnak a Déli-sarkvidékről Ausztrália melegebb vizeire, hogy szaporodjanak.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top