nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Sorban veszik el a taxisok rendszámát Budapesten

Sorban veszik el a taxisok rendszámát Budapesten

Nem pihennek a közlekedési hatóság ellenőrei a nyári szezonban sem, folyamatosan ellenőrzik a fővárosi taxikat, eddig ötszáz autót vizsgáltak meg, rendszámokat is bevontak.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) működő közlekedési hatóság a budapesti taxisokat a nyári szezonban. Eddig ötszáz autót vizsgáltak meg, több mint tíz esetben kénytelenek voltak a maximális bírságot, hatszázezer forintot kiszabni a szabálysértő taxisokra, főként az érvényes engedélyek hiánya miatt.

A szabálysértőket a drosztokon tartott ellenőrzések mellett próbavásárlásokkal is igyekeznek kiszűrni a társhatóságokkal együttműködve. A szakemberek jogsértés esetén helyszíni bírságot szabhatnak ki, a taxis engedély visszavonását kezdeményezhetik, vagy akár a jármű hatósági jelzését is bevonhatják, mint ahogy azt hét taxi esetében meg is tették.

A taxis hiénákkal szembeni fellépés hatékonyságát igazolja az NFM közlése szerint, hogy a vizes világbajnokság kapcsán egyetlen taxival kapcsolatos bejelentés sem érkezett be a hatósághoz.

Az NLCafé keresi az Év Női Startupperét!
3 erős nő, 3 szuper ötlet, 3 vállalkozás Téged ki inspirál a legjobban?

SZAVAZOK!

Megosztás Facebookon