Utazás

Szándékosan tehették a fakockát a metróajtó alá – fotó

Tarlós István szerint szándékosan tette valaki a fakockát tegnap a 3-as metró régi-új szerelvényének ajtajába, hogy ezzel akadályozza az ajtók záródását. Az ügyben büntetőeljárás is indult.

Tegnap ismét ki kellett állnia egy felújított metrószerelvénynek a 3-as metró vonalán, mert egy idegen tárgy, egy fakocka került az egyik ajtó alá, és hibát okozott a visszajelző rendszerben. Tarlós István, Budapest főpolgármester ma sajtótájékoztatót tartott, ahol beszélt a fakocka ügyéről is.

“Mintha oda öntötték volna. Ugye senki nem akarja azt mondani, ilyen kihullik véletlenül valaki zsebéből, és pont oda esik. Valaki elhelyezte két állomás között csúcsforgalomban.”

A szabotázshoz felhasznált eszköz, a fakocka

Az ügyben büntetőeljárás indult, mert Tarlós szerint a fakockás szabotázs kimeríti a közérdekű üzem szándékos megzavarásának esetét, amit a Btk. 5 év szabadságvesztéssel büntethet.

Tarlós István közölte azt is, hogy tegnap megérkezett a hetedik felújított szerelvény is, és napokon belül forgalomba áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top