Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Repülőgépen, az óceán felett szült egy nő

Földrajzi koordináták szerepelnek majd születési helyként annak a kisfiúnak az anyakönyvi kivonatában, aki az Atlanti-óceán felett látta meg a napvilágot a Lufthansa járatán, Bogotából Frankfurt felé tartva.

Egy Bogotából Frankfurtba tartó Lufthansa-járaton szülte meg gyermekét egy várandós nő, a kisbabát három orvos segítette a világra. A rendkívüli körülmények ellenére a baba és édesanyja is jól vannak. A repülőgép miattuk megszakította útját az angliai Manchesterben, ahol az anyát és gyermekét kórházba szállították.

Nem jellemző a repülőgépes szülés a Lufthansánál, a társaság létrejötte óta ez a 11. baba, amelyik a társaság valamelyik járatán születik meg. A német cég a várandós kismamáknak csak terhességük 36. hetéig biztosítja az utazás lehetőségét.

A mostani esetről csak annyit tudni, hogy a várandós anyuka repülésre alkalmas állapotban volt, amikor felszállt a repülőgépre. A dpa hírügynökség szerint a gyermek szülőhelyeként valószínűleg földrajzi koordinátákat adnak meg, mivel valahol az Atlanti-óceán fölött jött világra.

Címlap

top