Utazás

Dugig van Balatonfüred és Budapest

Már alig lehet szállást találni a fővárosban és Balatonfüreden júliusra.

Felpörgeti az amúgy is élénk hazai turizmust a vizes világbajnokság és a Forma-1, Budapesten és Balatonfüreden már alig lehet szállást találni júliusra – mondta Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője az M1 csatornán.

Ez is érdekelhet Megnézem

Az idén átlagosan 10 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma a múlt év azonos időszakához képest, és az előrejelzések szerint nyáron 15 százalékos növekedés várható. Jól látható a vizes világbajnokság hatása, Balatonfüred megtelt. 

A környező településeken ugyan még vannak szállások, de a július a Balatonnál nagyon frekventált időszak. Nagy kihívás a szállásadóknak, hogy a Forma-1 is július végén lesz, a hónap utolsó hétvégéjére már most is alig találni szállást Budapesten.

Külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy az ilyen világesemények, illetve az azokhoz kapcsolódó turisztikai marketing utólag is még mintegy 5 évig hozzájárulnak az adott ország idegenforgalmának bővüléséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top