nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Foglyul ejtette az adóellenőröket a számlaadást elbliccelő taxis

Foglyul ejtette az adóellenőröket a számlaadást elbliccelő taxis

Amikor a személyes okmányait kérték tőle, a sofőr kijelentette, hogy neki erre nincs ideje, és a gázra lépett. Az adóellenőröknek esélyük sem volt kiszállni.
NLCafé
f Ajánlom

Négy rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 54 éves taxist – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Július 12-én a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) négy adóellenőre az vizes vb miatt Budapesten szervezett akció keretében a nyugta- és számlakibocsátási kötelezettség teljesítését ellenőrizte. A kora délelőtti órákban mind a négyen beültek egy, a Blaha Lujza téren várakozó taxiba.

A sofőr az utasokat az általuk megadott IX. kerületi úti céljukhoz szállította, ahol a viteldíjat átvette, azonban arról sem számlát nem adott, sem a visszajáró pénzt nem adta át. Ekkor az adóellenőrök szolgálati igazolványuk bemutatásával közölték a taxissal, hogy a szabálytalanságról jegyzőkönyvet vesznek fel, és kérték, hogy adja át személyes okmányait.

Engedelmeskedés helyett azonban a sofőr kijelentette, hogy neki erre nincs ideje, és a gázra lépett. Az adóellenőröknek esélyük sem volt kiszállni. Száguldozás közben többször felszólították a férfit, hogy álljon meg, ő azonban erre nem volt hajlandó. Az egyik ellenőr ekkor telefonon felhívta a NAV Bevetési Osztályát, tőlük kért segítséget.

3-4 kilométer megtétele után aztán a sofőr félrehúzódott, és közölte a NAV-osokkal, hogy 5 percük van a jegyzőkönyv felvételére, mert ő továbbra is siet.

Rövidesen megérkeztek a rendőrök, akik a férfit előállították, s a IX. kerületi ügyészség 72 órán belül bíróság elé állította. A sofőrt 312 óra közérdekű munkára, valamint 200.000 forint pénzbüntetésre ítélték.

 

 

Megosztás Facebookon